Prima pagină > PRACTIC, PRESA > Telemunca, telesalariați, telesalar…

Telemunca, telesalariați, telesalar…


Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, stabilește că salariații din România au dreptul de a munci de acasă sau dintr-un alt loc, în afara sediului angajatorului lor, dacă activitatea desfășurată la companie este îndeplinită cu ajutorul tehnologiei actuale și viitoare care să permită acest lucru (desktop, laptop, computer performant cu toate dotările, alte dispozitive etc.).

Telesalariații au aceleași drepturi ca orice alt salariat, activitatea lui se reglementează pe baza unui contract individual de muncă sau a unui act adițional, după caz. Activitatea se desfășoară voluntar, iar salariatul beneficiază de salariu conform muncii, concediul de odihnă, concediul medical, alte facilități, inclusiv bonuri de masă sau alte drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă sau regulamentul interior.

 

Categorii:PRACTIC, PRESA
  1. Anca
    17 mai 2022 la 10:57

    Ce ciudat ca a fost nevoie de o pandemie sa ne obisnuim cu telemunca si sa intre cuvantul in DEX. Iar acum ca ne-am obisnuit tre sa ne dezobisnuim. https://cariera.ejobs.ro/telemunca-alta-tara-pentru-o-companie-din-romania/

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.