Prima pagină > PRACTIC, PRESA > De la Bitdefender: Minciuna din mediul virtual

De la Bitdefender: Minciuna din mediul virtual


Bună,
Trăim vremuri incerte, însă vrem să te asigurăm că siguranța ta rămâne prioritatea noastră. În numai câteva zile, viața noastră, a tuturor, s-a schimbat. O nouă ”normalitate” se conturează chiar în timp ce tu citești acest mesaj. Și o parte importantă a ei constă în faptul că petrecem mai mult timp online pentru a lucra, a face cumpărături, a ne informa, a socializa și a găsi modalități de a-i ajuta pe cei afectați de pandemie.
Din păcate, situația actuală vine la pachet și cu noi tipuri de pericole online. Hackerii profită deja de pe urma îngrijorării generale produse de coronavirus pentru a lansa atacuri specifice, de tip scams and phishing, cu același scop dintotdeauna: furtul de date, parole, numere de carduri bancare, bani și timp.
      Iată doar câteva dintre trucurile pe care le-am identificat în ultimele zile:
     •     Website-uri nelegitime care vând materiale medicale ce nu se mai găsesc în farmacii și magazine: dezinfectant pentru mâini, măști, termometre. Genul de site-uri care îți vor lua banii pe comandă, dar nu ți-o vor livra niciodată. Articolul complet despre acest subiect este disponibil aici in limba engleză.
     •      Mesaje scrise sau video primite de la „medici” care pretind că lucrează în centre pentru controlul și prevenirea bolilor sau Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în care ți se cere să descărci documente atașate, să accesezi anumite linkuri pentru a afla mai multe informații sau să donezi bitcoin.
     •      Cereri false de tip „Donează pentru combaterea Coronavirusului” prin care ți se cer bani fie pentru victimele Coronavirusului, personalul medical sau studii privind COVID-19. Află mai multe despre înșelătoriile prin e-mail în noul nostru articol disponibil in limba engleză pe blog.
Vom continua să publicăm pe blogul nostru știri, articole și ultimele descoperiri ale laboratoarelor de cercetare Bitdefender. De asemenea, departamentul nostru de asistență pentru clienți funcționează normal.
Între timp, nu te panica, ignoră știrile false și ofertele care par prea bune pentru a fi adevărate. Informează-te din surse legitime, oficiale și verifică-le întotdeauna din mai multe surse. Folosește o soluție de securitate cibernetică pentru a te proteja de phishing, fraudă și malware.
Dacă ai întrebări cu privire la siguranța online, nu ezita să ne contactezi!
Suntem alături de tine.
Rămâi în siguranță!
Echipa Bitdefender
Categorii:PRACTIC, PRESA
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: