Prima pagină > PRESA > Scriitorul Kazuo Ishiguro a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2017

Scriitorul Kazuo Ishiguro a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2017Scriitorul Kazuo Ishiguro a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2017 „pentru romanele sale de mare forță emoțională care dezvăluie abisul de dincolo de sentimentul nostru iluzoriu de conectare cu lumea”, potrivit comunicatului de presă al Academiei suedeze din Stockholm.

Recompensa financiară pe care o vor primi laureații de anul acesta va fi cu un milion de coroane suedeze mai mare față de suma de anul trecut, fiecare premiu Nobel din 2017 va fi însoțit de un cec de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

El este un britanic de origine japoneză și romanele sale au stat la baza scenariilor pentru mai multe filme, fiind un scriitor complex.

El s-a născut la data de 8 noiembrie 1954, a debutat ca scriitor în anul 1982 cu romanul „A Pale View of Hills”.

A devenit cunoscut pe plan internațional cu volumul „The Remains of the Day”, publicat în 1989, adaptat într-un film de mare succes, care a primit opt nominalizări la premiile Oscar, cu Anthony Hopkins și Emma Thompson în rolurile principale.

Romancierul a impresionat și cu romanul „Never Let Me Go”, apărut în 2005, ce a marcat o evoluție în stilul său literar, prin includerea unor elemente științifico-fantastice. Și acest roman a fost ecranizat, iar rolurile principale din pelicula omonimă au fost interpretate de Keira Knightley, Carey Mulligan și Andrew Garfield.
Potrivit tradiției, premiile Nobel vor fi înmânate ca în fiecare an în timpul unui banchet oficial ce va avea loc pe 10 decembrie, data la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Sursa: Presa

Categorii:PRESA
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: