Prima pagină > PRACTIC > Extrasul de carte funciară online! Adresa: epay.ancpi.ro

Extrasul de carte funciară online! Adresa: epay.ancpi.ro


Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliara a implementat o aplicație electronica – ePayment – prin intermediul căreia solicitantul acestui document îl poate obține, pentru informare, și online ( la adresa epay.ancpi.ro).

Se poate, deci, obține extrasului de carte funciara (pentru informare in legătura cu imobilele înscrise in cartea funciara: suprafețele concrete, vecinii proprietarilor respective, cine este proprietarul, ce alte drepturi exista in legătura cu acel imobil, daca exista ipoteci etc.) și cu ajutorul calculatorului.

Exista o platforma online, care este funcțională unde persoanele interesate pot cere extrasul de carte funciara de informare. Extrasul de carte funciara pentru informare reprezintă situația cadastral-juridica a imobilelor, la momentul întocmirii acestuia și reflectă informații cu privire la suprafața imobilului și descrierea acestuia, la dreptul de proprietate și eventualele sarcini existente asupra imobilului. Pentru extrasul de carte funciara de informare, solicitantul trebuie sa plătească 20 de lei, iar plata se poate face cu ajutorul cardului.

Persoana care apelează la acesta varianta trebuie să-și facă un cont in aceasta aplicație. La crearea acestuia  se face introducerea datelor personale ale solicitantului, persoana fizica: adresa, numărul de telefon și codul numeric personal și, eventual, seria și numărului cartii de identitate, însa acestea nu sunt obligatorii pentru autentificare. Solicitantul va trece numele de utilizator (ex: adresa de email) și isi va crea o parola, cu ajutorul cărora se va autentifica.

După înregistrare, aplicația îi va trimite un e-mail pentru confirmarea înregistrării. Pentru obținerea efectiva a extrasul de carte funciara pentru informare, va intra pe secțiunea „Servicii” și va accesa câmpul „Adăuga in cos”. Urmează configurarea extrasul respectiv, prin introducerea unor date de identificare (localizarea imobilului – respectiv județul și unitatea administrativ teritoriala, precum și numărul de carte funciara, numărul cadastrului și numărul topografic), accesând câmpul „Configurează”. La final, trebuie sa efectuam plata efectiva (cei 20 de lei), cu ajutorul cardului.

Extrasele de carte funciara eliberate online nu sunt semnate olograf.

Au doar semnătura electronica, conform procedurii legale.

Categorii:PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: