Prima pagină > PRACTIC > Revisal, a treia modificare în anul 2016! Versiunea 6.0.6, noua platformă electronică a Inspecției Muncii

Revisal, a treia modificare în anul 2016! Versiunea 6.0.6, noua platformă electronică a Inspecției Muncii


Hotărârea Guvernului nr. 877/2016 pentru modificarea și completarea HG nr. 500/2011 privind registrul general de evidență a salariaţilor și pentru aplicarea unitară a unor dispoziții legale,  publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 963 din 28 noiembrie 2016.

Revisal are două părți: un registru pentru salariați și un registru pentru bugetari.

Regulile pentru înregistrarea în evidențele oficiale ale Inspecției Muncii au fost modificate. Pentru salariații din mediul privat (adică cei angajați cu contract individual de muncă), angajatorii folosesc Registrul privat, iar pentru persoanele plătite din fonduri publice (adică cei care exercită o funcție în baza unui contract individual de muncă, a unui act administrativ de numire ori a unui alt fel de act emis în baza legii), angajatorii folosesc Registrul public.

Angajatorii din mediul privat sunt obligați să întocmească pentru fiecare salariat un dosar personal.

Instituțiile și autoritățile publice trebuie să întocmească pentru fiecare bugetar un dosar profesional.

Registrele trebuie întocmite în format electronic și apoi transmise în aceeași formă către inspectoratul teritorial de muncă.

Registrul privat se completează în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă, iar Registrul public se completează în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă, a actelor administrative de numire pentru funcționarii publici sau a altor acte privind exercitarea funcției de către personalul plătit din fonduri publice.

De reținut:

O nouă versiune a aplicației Revisal a fost publicată de Inspecția Muncii, conform datelor de pe site-ul oficial al inspecției.

Angajatorii pot deja s-o descarce și s-o instaleze.

Versiunea 6.0.6. a aplicației vine cu câteva îmbunătățiri față de versiunea 6.0.5.

Angajatorul care are instalată versiunea Revisal 5.0.8., acesta trebuie să instaleze mai întâi versiunea 6.0.5. și ulterior versiunea 6.0.6.

Atenție la următorul aspect tehnic!

Noua versiune poate fi instalată numai dacă angajatorul are deja versiunea 6.0.4. sau versiunea 6.0.5 sau dacă n-are nicio versiune mai veche decât acestea două.

Angajatorii trebuie să elibereze angajaților adeverința de vechime la încheierea contractului! Sau când solicită angajatul!

drumuri

Anunțuri
Categorii:PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: