Prima pagină > PRACTIC, PRESA > Pensia la licitaţie. Reglemntări privind modul de completare a vechimii în muncă. Legea nr. 186/2016

Pensia la licitaţie. Reglemntări privind modul de completare a vechimii în muncă. Legea nr. 186/2016


Să ne cumpărăm pensia!
Legea nr. 186-2016

Legea prevede plata retroactivă a contribuției de pensie pentru perioada în care cei interesați nu au fost asigurați, în limita a 5 ani.

 • Perioadele pentru care se fac plați retroactive sunt: „valorificate pentru stabilirea pensiei pentru limita de vârsta, a pensiei anticipate, a pensiei anticipate parțiale si a pensiei de invaliditate”, conform legii.

 • Orice persoana care inca n-a ieșit la pensie si are perioade anterioare neasigurate in niciun sistem de pensii (fie ca vorbim de sistemul public sau de un sistem neintegrat acestuia, cum ar fi, de exemplu, cel al avocaților), in limita a cinci ani anteriori datei încheierii contractului de asigurare. Perioadele anterioare neasigurate nu pot fi perioade in care persoana interesata era obligata sa fie asigurata in sistemul public de pensii.

 • Contractele se pot încheia doar intre 27 octombrie 2016 si 27 aprilie 2017, cu mențiunea că in aceeași perioada trebuie făcute si plățile

  Procedura încetează la 28 aprilie 2017, ulterior nu se mai pot face plăți!

 

 • Contractul de asigurare se poate încheia cu casa de pensii de la domiciliul/reședința persoanei interesate, respectiv din același județ.

  Persoanele interesate pot încheia unul sau mai multe contracte de asigurare sociala, pentru perioade diferite!

  Plata retroactiva pentru contribuția la pensii este valabila pentru perioade anterioare neasigurate, dar in limita a cinci ani, adică plata se poate face pentru perioade cuprinse intre data încheierii contractului de asigurare sociala cu casa de pensii si ultimii cinci ani anteriori acestei date.

 • Concluzionăm că perioadele in care persoana interesata n-a fost asigurata nici in sistemul public de pensii, nici intr-un sistem neintegrat acestuia pot intra în contract

Se exclud avocații, notarii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, militarii (de stat, evident).

 • Pentru viitor persoanele interesate sa achite contribuția la pensii pot încheia oricând un alt tip de contract de asigurare cu casa teritoriala de pensii! Este o altă situație, evident!

  Persoana interesata poate plați retroactiv pentru una sau mai multe perioade anterioare neasigurate, la alegere, dar in limita celor cinci ani.

  Plata retroactiva a contribuției la pensii este strict pentru completarea stagiului de cotizare, pentru vechimea in munca. Stagiul de cotizare este necesar pentru a obține pensia pentru limita de vârsta, pensia anticipata, pensia anticipata parțiala si pensia de invaliditate, potrivit Legii nr. 263/2010.

 • Contractul de asigurare se poate încheia si de către o persoană mandatată (prin procura speciala, autentificată la notar) de către persoana interesata de plata retroactiva, plata se poate face și prin virament intr-un cont bancar indicat de casa teritoriala de pensii. Situația persoanelor care sunt în altă țară.

SuperStock_260-664

Reclame
Categorii:PRACTIC, PRESA
 1. Niciun comentariu până acum.
 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: