Prima pagină > PRESA > CONCURSUL REGIONAL „ODĂ PRIMĂVERII”, ediția a IV-a, mai 2016

CONCURSUL REGIONAL „ODĂ PRIMĂVERII”, ediția a IV-a, mai 2016


CONCURSUL REGIONAL „ODĂ PRIMĂVERII”,  ediția a IV-a, mai 2016

 

Înscris în Calendarul Activităților Regionale și Interjudețene ale MENCȘ –

 CAER 2016 aprobat prin Ordin de Ministru Nr. 25981 / 28.01.2016, poz. 1407

 

Proiectul este iniţiat de Colegiul Tehnic “August Treboniu Laurian” Agnita. Este un concurs transdiciplinar, cu o tematică specifică: primăvara și sărbătorile pascale. S-a desfășurat cu patru ediții locale, trei județene, iar în acest an se desfășoară la nivel regional. La fiecare ediție au fost acordate premii în cărți, în anul precendento parte din premii fiind acordată de doamna Irina Petraș, critic și istori literar, președinte al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, absolventă a Liceului Teoretic din Agnita. Proiectul îşi dorește să trezească interesul copiilor faţă de tradiţiileşi sărbătorile românilor specifice acestui anotimp şi să le permită să îşi valorifice diferite talente, să fie apreciaţişirăsplătiţi. Concursul se va desfăşura pe mai multe secţiuni, respectiv:

  • Creaţie Literară
  • Recitare
  • Afișe și postere tematice
  • Meşteşuguri tradiţionale

 

SecţiuneaI: Creaţie literară (poezii) având ca teme primăvara şicopilăria sau sărbătorile pascale.

Concursul de creație constă în înscrierea elevilor participanți până la data de 1 mai 2016 cu poezii care nu au mai participat la alte concursuri sau care nu au apărut în presă sau pe internet. Pentru ciclul primar se vor trimite 2-3 poezii / elev, pentru ciclul gimnazial 3-4 poezii / elev, iar pentru ciclul liceal 5-6 poezii/ elev. Lucrările vor fi redactate  în format Times New Roman, caractere de 12, spaţiere la un rând. Titlul  va  fi scris  în  format  Times  New  Roman, 14, iar  la  două  rânduri de titlu se vor scrie, numele şi prenumele elevului şi ale învăţătorului/ profesorului coordonator, şcoala de provenienţă, clasa.

NUMĂRUL ELEVILOR DINTR-O ȘCOALĂ NU ESTE LIMITAT.Lucrările, însoţite de fişa de înscriere, vor fi trimise până în data de 1 mai 2016, pe adresa de email danielapanazan@yahoo.com sau odaprimaverii@gmail.com.Ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere la care vor fi invitați scriitori / personalități culturale din zona Agnita-Sibiu. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel. Nu se acordă Diplome de participare.

 

Secţiunea a II-a: Recitare din literatura română sau engleză (poezii despre primăvară sau cu tematică pascală). Participarea este indirectă.Se va alege spre recitare una dintre următoarele poezii:

  • primar:

Vasile Alecsandri,Primăvara / George Coşbuc, Vestitorii primăverii 

Wiliam Blake, Spring/ Robert Louis Stevenson,Spring Song

  • gimnazial:

George Coşbuc, La Paşti /Magda Isanos, Primăvara

Robert Frost, A Prayer In Spring/ A.E. Housman, Loveliest of trees, the cherry now

  • liceal:

Nichita Stănescu, Ploaie în luna lui Marte/Vasile Voiculescu, În Grădina Ghetsimani

Thomas Gray, Ode On The Spring/ Oscar Wilde, FromSpringDaysTo Winter

 

Recitările vor fi trimise înregistrate pe CD/DVD, folosindu-se tehnici optime (sunet, imagine,  lumină). Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 elevi, iar clipurile  să nu depășească 5 minute. Înregistrările care vor depăși timpul alocat vor fi descalificate! CD/DVD-urile  vor  fi  personalizate (numele și  prenumele, clasa,  școala, secțiunea, numele profesorului coordonator, numărul de telefon). Înregistrările şi fişele de înscriere (Anexa 2) vor fi expediate, în plic, cu mențiunea „Pentru Concursul ODĂ PRIMĂVERII, Secţiunea a II-a, Recitare”  (29 aprilie 2016 – data poştei) pe adresa şcolii: Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian”, Agnita, Str. Şcolii, Nr. 2, Cod Poștal 555100, jud.Sibiu, pentru Prof. Găină Niculina. Ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel (primar – clasele 0-IV, gimnazial, liceal). Nu se acordă Diplome de participare.

 

Secţiunea a III-a: Afişeşi posteretematice (acuarelă, tempera, grafică) având ca titlu: „Odă primăverii în şcoala meamai 2016”.

Lucrările vor fi realizate în format A4 sau A3, create manual, folosind orice tip  tehnică (creioane, acuarelă, tempera, grafică), se va puncta originalitatea lucrării. Nu se acceptă poze, imagini din alte surse, modificate sau preluate de pe internet, acestea vor fi descalificate. Fiecare cadru didactic îndrumător poate înscrie în  concurs  cel  mult 3 lucrări. Se poate lucra pe orice suport material (fără suport electronic). Lucrările vor fi etichetate, precizându-se titlul lucrării, numele şi prenumele elevului şi ale învăţătorului/ profesorului coordonator, şcoala de provenienţă. Pot participa şi lucrări realizate în echipă. Ele vor fi trimise/ predate până în data de 25 aprilie 2016 pe adresa şcolii: Colegiul Tehnic „A.T.Laurian” Agnita, Str. Şcolii, Nr. 2, Cod Poștal555100, jud. Sibiu, pentru prof. Angelica Banu, prof. Teglaș Raluca. Se va realiza un panou expoziţional cu produsele trimise, ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel (primar, gimnazial, liceal). Nu se acordă Diplome de participare.Lucrările participante NU se restituie. Organizatorii le pot folosi pentru expoziţii sau calendare.

 

Secţiunea a IV-a: Meşteşuguritradiţionale (ţesături, împletituri, cusături, origami, quilling,aranjamentefloraleşipascale, decoraţiuni).

Se poate lucra pe orice suport material (fără suport electronic). Lucrările vor fi etichetate, precizându-se titlul lucrării, numele şi prenumele elevuluişi ale învăţătorului/ profesorului coordonator, şcoala de provenienţă. Ele vor fi trimise/ predate până în data de 29aprilie 2016 pe adresa şcolii: Colegiul Tehnic “A.T.L.”, Agnita , Str. Şcolii, Nr. 2, Cod Poștal 555100, jud. Sibiu, prof. Margareta Vecerzan / prof. Bogdana Lăstun (cu mențiunea Meșteșuguri).Un profesor poate participa cu maximum 3 elevi. Se va realiza un panou expoziţional cu produsele trimise, ele vor fi jurizate, iar în data de 11 mai 2016 va avea loc festivitatea de premiere. Se vor acorda menţiuni, premiul III, premiul al II-lea şi premiul I pentru fiecare nivel (primar, gimnazial, liceal). Nu se acordă Diplome de participare. Lucrările trimise la concurs NU se restituie.

 

Premiile vor fi anunțate cu două zile înainte de festivitatea de premiere, în data de 9 mai. Fiecare laureat va fi informat prin email și este rugat să anunțe participarea la festivitatea care va avea loc în data de 11 mai 2016. VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!

ParculNationalRetezat04

 

Am primit de la Maria-Daniela Pănăzan

Reclame
Categorii:PRESA
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: