Prima pagină > PRACTIC > Ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar este stopată! Consiliile locale, primarul ca şef al localităţii, nu mai au putere. Instanţa supremă s-a pronunţat pe tema acesta!

Ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar este stopată! Consiliile locale, primarul ca şef al localităţii, nu mai au putere. Instanţa supremă s-a pronunţat pe tema acesta!


Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar va fi interzisă odată cu publicarea deciziei ÎCCJ în Monitorul Oficial.
Demersul a fost iniţiat de Avocatul Poporului care a formulat recurs în luna ianuarie şi azi, 25 mai 2015, ICCJ l-a admis.

Potrivit prevederilor articolului 517 din Codul de Procedură Civilă, alineatul 4, dezlegarea dată problemelor de drept judecate e obligatorie pentru instanţe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial.

Decizia trebuie să fie motivată în cel mult 30 de zile şi se publică apoi în cel mult 15 zile. Din momentul publicării în Monitorul Oficial, devine obligatorie pentru instanţă.

Decizia are efecte imediate, pe de altă parte, pentru că judecătorii vor ţine seama de comunicarea oficială a instanţei supreme, nu vor risca o abatere, iar primăriile ar trebui să aibă în vedere că puterea judecătorească poate stabili ce este şi ce nu este bine să facă aceste consilii locale, adică puterea executivă locală.

 

India Nano

Reclame
Categorii:PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: