Prima pagină > GÂND, PRESA > Civilizaţie, deşeuri şi moartea din telefoanele mobile. Statistici despre viitorul pustiului…

Civilizaţie, deşeuri şi moartea din telefoanele mobile. Statistici despre viitorul pustiului…


E-deşeu şi alte fineţuri

Lumea este copleşită de greutatea deşeurilor. Un nou termen e-deşeuri, definit prin ruina obiectelor care ne-au marcat viaţa. Cel mai mare volum de „e-deseuri” se găsește in SUA si China. Un scor copleşitor: 32 % din deșeurile de acest tip de pe glob, urmează Japonia, Germania si India.
Greutatea deșeurilor electrice si electronice din lume a atins in 2014 41,8 milioane de tone, fata de 39,8 de milioane de tone in 2013 (Raport de la Universitatea Națiunilor Unite (UNU), organizație academica internaționala, cu sediul la Tokyo, care funcționează sub egida ONU).

Aproximativ 60 % dintre aceste produse sunt echipamente pentru bucătărie, baie sau mașini de spălat rufe, urmează telefoanele mobile, computerele, laptopurile si imprimantele, cu un cuvânt bine modulat, „e-deseuri”.

Norvegia generează cea mai mare cantitate de asemenea deșeuri raportata la numărul de locuitori, 28,4. kg, apoi Elveția (26,3 kg) si Islanda (26,1 kg).

Există şi zone mai puţin afectate, lipsite de beneficiile civilizaţiei, precum regiunea din estul Africii, cu 1,7 kg de deșeuri electrice si electronice pentru fiecare locuitor anual.

Categorii:GÂND, PRESA
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: