Prima pagină > PRACTIC > Comerţ fără frontiere: aparate de marcat cu jurnal electronic. Calendar, proceduri, sistem integrat…

Comerţ fără frontiere: aparate de marcat cu jurnal electronic. Calendar, proceduri, sistem integrat…


Aparate de marcat electronice!
În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 966 din data de 30 decembrie 2014 a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 91/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.
Apare un nou mod de a face comerţ, utilizarea de aparate de marcat cu jurnal electronic de către operatorii economici și eliminarea aparatelor de marcat cu rolă jurnal, până în noiembrie 2016.
Calendarul implementării.
Începând cu data de 1 ianuarie 2016, se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscal cu rola jurnal.
Începând cu data de 1 aprilie 2016, operatorii economici care au calitatea de mari contribuabili, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat cu jurnal electronic.
Începând cu data de 1 iulie 2016, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mijlocii, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat cu jurnal electronic.
Începând cu data de 1 noiembrie 2016, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat cu jurnal electronic.
La nivelul ANAF se menţine în formă electronică un registru naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţe şi în sectoarele municipiului Bucureşti.
Profesioniştii care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Atenţie! În vederea supravegherii şi monitorizării aparatelor de marcat electronice fiscale de către ANAF, operatorii economici au obligaţia de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF.
Urmează normele metodologice privind procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la un sistem informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale.

Reclame
Categorii:PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: