Prima pagină > PRACTIC > Cardul de sănătate. O ştire care ne interesează pe toţi. Nimic despre scandal, doar sănătate în sistem

Cardul de sănătate. O ştire care ne interesează pe toţi. Nimic despre scandal, doar sănătate în sistem


Cardul de sănătate, care conține datele de identificare ale asiguraților care au împlinit 18 ani si in baza căruia ar urma sa se deconteze toate serviciile medicale, va începe sa fie distribuit la nivel national din 20 septembrie prin Posta Romana. In lunile septembrie si octombrie vor fi distribuite cardurile tipărite pentru 12,5 milioane de asigurați. Obiectivul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este ca, începând de anul viitor, toate serviciile medicale sa fie validate si decontate doar prin intermediul cardului național.

– Pe card sunt imprimate: Numele si prenumele asiguratului; Cod unic de identificare in sistemul de asigurări sociale de sănătate; numărul de identificare al cardului național de asigurări sociale de sănătate (CID); Termenul de valabilitate al cardului ( 5 ani).
– Cardul național de sănătate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS si conține datele de identificare al asiguratului şi va fi instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistem (PIAS).
– Cardul confirma prezenta asiguratului la furnizorul de servicii mediale. Cardul național va face dovada calităţii de asigurat.
– In cip-ul cardului sunt înscrise urmatoarele date: CNP; nume si prenume
– Începând din anul 2015, serviciile medicale sa fie validate si decontate doar prin intermediul cardului național.
– Pentru a veni in sprijinul furnizorilor de servicii medicale, CNAS a postat pe site o lista cu cititoare de card deja testate, (preturi cuprinse intre 25 si 100 de euro.)

sursa: CNAS

Anunțuri
Categorii:PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: