Prima pagină > literature, PRESA > Poezia vieţii, şomaj cu vedere spre UE… Statistica, realitatea, viitor cu ceaţă mov…

Poezia vieţii, şomaj cu vedere spre UE… Statistica, realitatea, viitor cu ceaţă mov…


Numarul somerilor estimat pentru jumatatea anului este de 700.000 de persoane. Numarul somerilor este mai mic atat fata de luna precedenta (718.000 persoane) cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (739.000 persoane).
Circa un sfert de milion de someri nu au lucrat niciodata iar peste jumatate dintre ei sunt in varsta de pana la 35 de ani.
Somerii, ca peste tot in lume, sunt: (i) nu au un loc de munca; (ii) sunt disponibile sa inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani; (iii) s-au aflat in cautare activa a unui loc de munca, oricand in decursul ultimelor patru saptamani.
Cei mai multi dintre somerii tineri(mai precis grupa de varsta 25-34 ani) sunt absolventi de facultate. Motivele pentru care se afla in somaj: cele mai multe intrari in somaj vin ca urmare a concedierilor sau ca urmare a sfarsitului unui contract de munca pe perioada determinata, falimentul angajatorului, concedierea voluntara, prin demisie. Numarul demisiilor e la mai putin de jumatate fata de cel din 2007-2008. Somerii se impart in oameni care au mai lucrat inainte sau persoane care nu au lucrat in viata lor. Ultimii sunt absolventii care nu si-au gasit de lucru si cei care au suficiente resurse pentru a-si cauta un serviciu care sa le asigure venit de bun simt. Durata somajului la romani: tineretul sta cel mai prost la toate capitolele din acest punct de vedere. Peste 57.000 de someri sub 35 de ani sunt in asteptare de peste doi ani pentru un job. In luna iunie 2014, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,1%, aflandu-se in scadere cu 0,2 puncte procentuale fata de luna anterioara si cu 0,3 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna iunie 2013.
Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,7% in cazul persoanelor de sex masculin si 6,4% in cazul celor de sex feminin).

Sursa: INS, presa, etc. viata de zi cu zi…

P

Anunțuri
Categorii:literature, PRESA
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: