Prima pagină > INTERNET, PRACTIC > Pâinea noastră cea de toate zilele? Grâul pitic şi alimentaţia, o poveste despre degradarea fiinţei umane moderne. Noi nu consumăm grâul pe care l-au consumat mama şi bunica noastră, ci un grâu foarte diferit, care a suferit modificări genetice în timpurile în care modificarea genetică era foarte imprecisă şi cu rezultate imprevizibile. Acest grâu afectează oamenii în multe moduri, probabil, cel mai probabil, fiind stimularea apetitului, dar mai sunt şi altele….

Pâinea noastră cea de toate zilele? Grâul pitic şi alimentaţia, o poveste despre degradarea fiinţei umane moderne. Noi nu consumăm grâul pe care l-au consumat mama şi bunica noastră, ci un grâu foarte diferit, care a suferit modificări genetice în timpurile în care modificarea genetică era foarte imprecisă şi cu rezultate imprevizibile. Acest grâu afectează oamenii în multe moduri, probabil, cel mai probabil, fiind stimularea apetitului, dar mai sunt şi altele….


Iată articolul despre pâine pe care trebuie > să-l citeşti azi … şi dă-l şi mai departe. Vă rog > dragi medici şi activişti în domeniul sănătăţii, diseminaţi această informaţie. Pâinea (acest tip de grâu) cauzează şi acidoza / candidoza … ducând până la cancer … şi multe altele …
>
>
> Grâul modern, otravă cronică perfectă, spune dr. William Davis.
>
> Tot mai mulţi specialişti spun, susţinând ştiinţific şi medical, faptul că grâul modern, soiul semi-pitic cu producţie mare la hectar este „otravă cronică perfectă”.
> Dacă suferi de artrită, imflamaţii, boli de inimă, diabet şi alte boli cronice, este foarte posibil ca originea acestor boli să constea în consumul zilnic de produse pe bază de grâu.
>
> Aceste informaţii nu există încă în limba română, dar iată o traducere mai jos.
>
> Vezi mai jos interviul cu Dr. William Davis, medic cardiolog, autor al cărţii:
>
> „Wheat Belly” Loose the wheat, loose the weight and find the path back to health „Burta de Grâu”. „Elimină grâul, elimină burta şi regăseşte-ţi drumul spre sănătate”
>
> Vezi interviu video aici (în engleză)
>
> http://www.cbsnews.com/8301-505269_162-57505149/modern-wheat-a-perfect-chronic-poison-doctor-says/
>
>
> Traducerea interviului:
>
Reporter: De ce, conform estimărilor dvstră, grâul este atât de nociv?
>
>
> Dr. William: Grâul nu mai este grâu, ci o plantă semi-pitică de 45 cm, creată de cercetători geneticieni încă din anii 60, 70, devenind o plantă care are multe caracteristici despre care nimeni nu ne informează, cum ar fi existenţa noii proteine – Gliadina. Nu este vorba despre gluten şi nu vorbesc despre segmentul oamenilor afectaţi de acesta, cei care suferă de boala Celiaca. Această proteină, gliadina, este un opiat şi afectează toată populaţia. Gliadina se leagă de receptorii opioizi de la nivelul creierului, stimulând apetitul, aşa încât ajungem să consumăm în medie cu 440 calorii mai mult pe zi, 365 de zile pe an.
>
>
> Reporter: Deci nu este neaparat vorba de grâul în sine ci despre tipul de grâu consumat.
>
>
> Dr. William: Exact. Noi nu consumăm grâul pe care l-au consumat mama şi bunica noastră, ci un grâu foarte diferit, care a suferit modificări genetice în timpurile în care modificarea genetică era foarte imprecisă şi cu rezultate imprevizibile. Acest grâu afectează oamenii în multe moduri, probabil, cel mai probabil, fiind stimularea apetitului, dar mai sunt
şi altele.

> Reporter: Ştiinţific vorbind, ar fi posibil să mai „dăm timpul înapoi” şi să ne întoarcem la cultivarea tipului de grâu din acele vremuri?
> Dr. William: Este foarte posibil, dar probabil nu este fezabil din punct de vedere economic având în vedere că grâul modern are o recoltă de 10 ori mai mare la hectar decât strămoşul său, deci implică să cerem fermierilor şi Agribusiness-ului să accepte o pierdere şi să se întoarcă la seminţele vechi. Ei ar putea s-o facă, dar probabil nu o vor face. Acum s-a declanşat o mişcare în acest sens, şi mulţi oameni au scăderi record în vânzări, tocmai din aceste motive. Probabil este un val masiv de schimbare. Dacă trei oameni slăbesc 5 kilograme, nu este mare scofală, dar când vedem sute de oameni slăbind 15, 40 sau 75 de kilograme, iar diabeticii scapă de diabet, oamenii care suferă de artrită capătă o uşurare
considerabilă şi scapă de picioare umflate, de sindromul colonului iritat, de depresie şi altele, în fiecare zi.
>
>
> Reporter: Dacă de astăzi, omenii îşi doresc să înceapă să mănânce mai sănătos dar nu-şi permit să cumpere de la un magazin special, sau nu-şi permit să-şi cultive propriul grâu, ce ar trebui să facă?
>
>
> Dr. William: Să consume alimente dintr-un singur ingredient: avocado, măsline, ulei de măsline, carne, legume, vegetale, cu alte cuvinte, mâncare adevărată, mâncare care nu a fost schimbată câtuşi de puţin de Agribusiness, şi sigur să nu mai consume cereale. Spunând cereale, mă refer la 90% din cereale care reprezintă grâul modern şi nu mă refer la orz, mei sau in. Deci este o problemă la grâu, acesta fiind trecut prin acest tip de modificări.
>
>
> Reporter: Totuşi, sunt fermieri şi chiar şi Clinica Mayo (în SUA, dar şi în România se susţine la fel N.T.) care susţin altceva, şi anume că trebuie să avem o dietă echilibrată, aceasta
incluzând şi grâul / făina de grâu.
>
> Dr. William: Aşa este. Literatura de specialitate spune să înlocuieşti ceva rău, cum ar fi făina albă, rafinată, cu ceva mai puţin rău, cum ar fi cerealele integrale, grâul integral, care aparent prezintă nişte beneficii de sănătate şi astfel vei fi expus la mai puţine lucruri rele. Eu cred că este ca în cazul fumatului. Nu mai fuma fără filtru ci fumează ţigări cu filtru. Aceasta este o logică profund deficientă şi eronată şi aceasta este şi logica nutriţiei. Ce ar fi să mergem la nivelul următor şi sa spunem: Hai să eliminăm grâul integral cu totul, în special grâul modern pe care oamenii de ştiinţă îl numesc grâul semipitic, şi să vedem ce se întâmplă. (N.T. acesta este şi punctul meu de vedere, iar unii oameni m-au acuzat de extremism sau fiind prea categorică … DAR de ce să alegi ceva mai puţin rău decât rău dacă poţi să alegi cel mai bun???). Atunci este momentul în care vezi nu îmbunătăţiri în sănătate, ci TRANSFORMĂRI în sănătate.
>
> Reporter: Şi tocmai am mâncat o chiflă azi dimineaţă. Deci după spusele d.vstră. este o idee foarte proastă să consumăm chiar şi pâine integrală.
>
>
> Dr. William: Da. Este o idee foarte proasta. De fapt, pot spune că grâul modern este Otrava Cronică Perfectă. Acesta cauzează diabet, inflamaţie (celulară N.T.), boli de inimă şi hipertensiune. Iar pentru că cerealele integrale cauzează mai puţine rele decât făina albă rafinată aceasta nu înseamnă un lucru neaparat bun. Prin urmare, aici, trebuie folosită o logică total nouă şi clară. Elimină cerealele, elimină grâul, în special cel semipitic de producţie mare la hectar şi atunci va fi momentul când vom vedea adevărate TRANSFORMĂRI. Atunci vezi când toţi diabeticii renunţă la medicaţia lor, vezi cum dispare artrita reumatoidală renunţându-se la pastilele antidurere la încheieturi, vezi reducerea colestrolului,
> şi atunci vezi transformări incredibile în sănătate.

Reporter: Iată ceva la care ar trebui să rumegăm şi avem multe de rumegat/digerat aici, dar vă rog, evitaţi tava cu micul dejun din spatele studioului.

http://www.cbsnews.com/8301-505269_162-57505149/modern-wheat-a-perfect-chronic-poison-doctor-says/www.cbsnews.com
>
>

 

Reclame
Categorii:INTERNET, PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: