Prima pagină > PRACTIC > Taxa de poluare – eşalonare pe 5 ani, cu tranşe de 20% din suma anual. Naveta până la fisc pe banii contribuabilului. Indexări, dobânzi, termene!

Taxa de poluare – eşalonare pe 5 ani, cu tranşe de 20% din suma anual. Naveta până la fisc pe banii contribuabilului. Indexări, dobânzi, termene!


 
În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 454 din data de 20 iunie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice şi ministrului finanţelor publice nr. 365/2014 privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţilor sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a modelului şi conţinutului unor formulare şi pentru modificarea anexei nr. 4 la Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice şi al viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 490/407/2013 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevăzute la art. 7, 9 şi 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi a sumelor stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile, in care se stabileste:
• plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va face in 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.
• Cererile de restituire depuse de contribuabili la organul fiscal competent din subordinea ANAF, se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare, iar plata tranşelor anuale se efectuează conform graficului tranşelor anuale aprobate, in grafic se va tine cont si de cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti si se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică (I.N.S.), iar dobânda stabilită de instanţele judecătoreşti se calculează până la data plăţii integrale, respectiv până la data plăţii fiecărei tranşe.

 

Anunțuri
Categorii:PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: