Prima pagină > literature, PRACTIC > Comerţul cu deşeuri feroase şi neferoase, câteva reguli. Atenţie la evaziune, infracţiuni, contravenţii! Noi reglementări stricte…

Comerţul cu deşeuri feroase şi neferoase, câteva reguli. Atenţie la evaziune, infracţiuni, contravenţii! Noi reglementări stricte…


Noua reglementare: interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară!
De reţinut, pe scurt:
• La achiziţionarea deşeurilor operatorii economici autorizaţi din punctul de vedere al protecţiei mediului au obligaţia de a completa un borderou de achiziţie de deşeuri metalice feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora.
• Acest act constituie document de evidenţă financiar-contabilă, va avea regim intern de numerotare.
Atenţie, prin lege se interzice achiziţionarea de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă şi fluvială, de transport cu metroul, de transport public şi electric de suprafaţă, de irigaţii şi desecări, în infrastructura pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare, în infrastructura aferentă operaţiunilor de extracţie, prelucrare, distribuţie, transport şi comercializare a gazelor naturale, a petrolului şi a produselor petroliere, precum şi în semnalizarea şi dirijarea circulaţiei pe drumurile publice, de tipul şinelor, pieselor aparatelor de cale, materialului mărunt de cale, contraşinelor, ecliselor, părţilor componente ale instalaţiilor de siguranţa circulaţiei, cablurilor de semnalizare şi telecomunicaţii, componentelor instalaţiilor de electrificare, componentelor materialului rulant, instalaţiilor de semnalizare şi dirijare a circulaţiei, semnelor de circulaţie, semafoarelor, capacelor căminelor de vizitare sau părţilor componente şi altele asemenea, parazăpezilor sau părţilor componente ale unor construcţii metalice destinate pentru protecţia împotriva viscolului, avalanşelor, inundaţiilor sau altor calamităţi, a căror lipsă produce ori poate produce evenimente sau accidente cu victime omeneşti.
Aceste categorii de deşeuri pot face obiectul operaţiunilor de comerţ numai în condiţiile în care acestea provin din gospodăriile proprii (HG nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase).
• Noua lege modifică şi limitele minime şi maxime ale amenzilor contravenţionale în domeniu, majorându-le.
• Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 262 din data de 10 aprilie 2014, a fost publicată: Legea nr. 38/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară.

 

Reclame
Categorii:literature, PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: