Prima pagină > PRACTIC > NOUTATEA ANULUI 2011: VERIFICAREA AVERILOR PRIN METODE INDIRECTE, CHELTUIELI, FLUXURI FINANCIARE, PATRIMONIU. FISCUL MAI INFORMAT CA NEVASTA!

NOUTATEA ANULUI 2011: VERIFICAREA AVERILOR PRIN METODE INDIRECTE, CHELTUIELI, FLUXURI FINANCIARE, PATRIMONIU. FISCUL MAI INFORMAT CA NEVASTA!


VERIFICAREA AVERILOR PERSOANELOR FIZICE

Veniturile nedeclarate ale persoanelor fizice care au facut cheltuieli sau detin elemente de patrimoniu mai mari cu 10%, dar nu mai putin de 50.000 de lei, decat veniturile declarate si a caror natura nu este cunoscuta la momentul controlului de catre ANAF vor fi impozitate cu 16%, potrivit unor modificari aduse de Executiv Codului Fiscal, precum reglementari privind instituirea declaratiei unice privind obligatiile de plata a contributiilor sociale si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Verificarile vor fi facute pe baza urmatoarelor metode indirecte:
– Metoda cheltuielilor efective
– Metoda fluxurilor financiare
– Metoda patrimoniului

Se pot efectua verificari pentru orice persoana fizica care va avea o diferenta semnificativa de peste 50.000 lei”, iar cadrul ANAF va fi creat un departament specializat in vederea monitorizarii si verificarii situatiilor fiscale ale persoanelor fizice.

Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului fiscal adoptata de Guvern prevede reglementari privind instituirea declaratiei unice privind obligatiile de plata a contributiilor sociale si evidenta nominala a persoanelor asigurate, precum si referitoare la transpunerea unor directive europene in domeniu.

Categorii:PRACTIC
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.